Despre

SCHIMBAREA ULEIULUI SI AL FILTRELOR

Schimbarea uleiului si implicit al filtrelor este parte din amplul proces de intretinere si mentenanta a automobilului, astfel incat trebuie realizata in mod regulat, in functie de specificatiile stipulate de producator, dar si de frecventa utilizarii respectivului automobil, sau de distantele parcurse cu acesta.

 

Ca o recomandare generala, schimbul de ulei se recomanda a fi realizat cel putin o data pe an, sau, in cazul in care distantele parcurse cu masina de la ultimul schimb de ulei insumeaza aproximativ 10.000 km, la atingerea acestei borne.

Faci revizia mașinii tale cu ușurință

In momentul in care se realizeaza schimbul de ulei asupra automobilului este obligatoriu sa se realizeze si schimbul filtrului de ulei, in cazul in care se doreste o functionare in parametrii optimi a automobilului pentru o perioada cat mai lunga.

In cazul in care filtrul de ulei nu este inlocuit in momentul schimbului de ulei, noul ulei se va degrada foarte rapid, necesitand astfel un nou schimb intr-o perioada relativ scurta. O alta consecinta priveste uzura motorului. Daca filtrul de ulei nu este inlocuit poate rezulta o scadere a presiunii uleiului, dar si un consum ridicat de combustibil. 

la VADAUTO

AI CELE MAI AVANTAJOASE PREȚURI LA REVIZIILE PERIODICE

Insa nu doar filtrul de ulei trebuie inlocuit in momentul schimbului de ulei. Si celelalte filtre necesita o inlocuire, filtrul de combustibil, filtrul de aer si filtrul de polen.

Filtrul de combustibil are rolul de a mentinte commbustibilul curat astfel mentinand un grad ridicat de protectie asupra sistemelor motorului care necesita mai multa atentie.

Filtrul de aer impiedica praful si alte impuritati sa ajunga la componentele electrice ale motorului, astfel protejand tot uzura motorului, cu scopul de a mari perioada de functionare in parametrii standard. Filtrul de polen nu are rolul de a proteja motorul, dar contribuie la gradul de comfort din interiorul autoturismului.

Astfel cu un filtru de polen care este schimbat regulat se realizeaza protectia pasagerilor si a soferului. Uzura crescuta si necesitatea de schimbare a filtrului de polen poate fi sesizata in momentul in care se simte un aer cu un miros neplacut, persistent si cand geamurile se aburesc constant.

AI CELE MAI AVANTAJOASE PREȚURI LA REVIZIILE PERIODICE

Nu in ultimul rand, schimbul de ulei si al filtrelor, trebuie realizate de un service specializat, deoarece acestea implica riscuri asupra integritatii fizice sau asupra mediului inconjurator.

Sute de clienți fericiți

DE CE SĂ ALEGI VADAUTO?

car-inspection
SW-DistractedDriving-Clean-1
Ce spun

Clientii

PROGRAM ITP

Luni-Vineri : 08:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 14:00
Duminica: Inchis
Programeaza-te

PROGRAM SERVICE

Luni-Vineri : 8:00 – 17:00
Pauza de masa:  12:00 – 13:00 
Sambata: Cu programare
Duminica: Inchis

CONTACT

Statie ITP Cluj Napoca, Str. Alverna nr. 40
Service Cluj Napoca, C-tin Brancusi nr. 91
Service & ITP Cluj Napoca, Calea Someseni nr. 34
Tel: 0371 236 221  |  contact@vadauto.ro

Abonează-te la

Newsletter

Acum te poti abona la Newsletter-ul VADAUTO ca sa ai acces la ofertele actuale, reduceri si multe alte surprize. 

Acest site foloseste cookies. © Copyright VadAuto.ro. Crafted with by  Branziba