SCHIMB PLACUTE FRANA CLUJ

Despre

SCHIMBAREA PLACUTELOR DE FRANA

Desi am putea crede, ca modul fiecarui sofer de a conduce, afecteaza in principal doar consumul de combustibil, ne inselam amarnic. Alte componente care sunt afectate direct de metoda prin care un sofer se adapteaza, sau nu, la conditiile de drum sunt anvelopele sau placutele de frana. Astfel un mod de conducere mai agresiv, scade drastic viata placutelor de frana.

Tehnologia de functionare a franei unui autoturism este simplu de inteles. Intr-o oarecare masura poate fi comparata cu frana unei biciclete.

Astfel componentele de frecare, si anume, placutele de frana, resimt presiunea unui disc de metal, asemanator cazului cu frana pe disc al bicicletelor, sau de un cilindru, la randul lui metalic, astfel autoturismul incepand sa incetineasca, si la urma urmei sa se opreasca.

Datorita procesului la care sunt supuse placutele de frana pentru a se putea realiza franarea masinii, acestea sunt predispuse la uzura.

La VADAUTO, faci revizia mașinii tale cu ușurință

Un paradox al placutelor de frana, dar nu numai, este faptul ca putem intalni cazuri in care este necesara o schimbare a placutelor de frana dupa doar 7.000 – 8.000 km parcursi, si alte cazuri in care putem depasi linistiti borna de 15.000 km fara a fi nevoie sa ne facem griji referitor la placutele de frana. 

la VADAUTO

AI CELE MAI AVANTAJOASE PREȚURI LA REVIZIILE PERIODICE

Daca analizam mai atent problema, nu este chiar un paradox. Deoarece acei 7.000 km dupa care este necesara schimbarea placutelor, sunt realizati in mare parte in mediu urban, ceea ce presupune o utilizare mai frecventa a franelor, in timp ce celalalt caz il intalnim in situatia in care masina circula pe autostrada.

Din astfel de motive, nu putem determina clar durata de viata a placutelor de frana.

Dar este cert ca o verificare a acestora este necesara periodic, astfel incat sa nu ajungem in situatia in care placutele de frana nu mai functioneaza la parametrii corespunzatori si nu mai au capacitatea de a participa la oprirea autoturismului.

AI CELE MAI AVANTAJOASE PREȚURI LA REVIZIILE PERIODICE

La service-urile VadAuto putem verifica aceste placate de frana, si de asemenea, daca este nevoie, putem realiza si schimbul lor, dispunand de un personal calificat pentru astfel de operatiuni. Tot ce trebuie sa faceti este sa faceti o oprire in una dintre locatiile noastre.

Sute de clienți fericiți

DE CE SĂ ALEGI VADAUTO?

car-inspection
SW-DistractedDriving-Clean-1
Ce spun

Clientii

PROGRAM ITP

Luni-Vineri : 08:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 14:00
Duminica: Inchis
Programeaza-te

PROGRAM SERVICE

Luni-Vineri : 8:00 – 17:00
Pauza de masa:  12:00 – 13:00 
Sambata: Cu programare
Duminica: Inchis

CONTACT

Statie ITP Cluj Napoca, Str. Alverna nr. 40
Service Cluj Napoca, C-tin Brancusi nr. 91
Service & ITP Cluj Napoca, Calea Someseni nr. 34
Tel: 0371 236 221  |  contact@vadauto.ro

Abonează-te la

Newsletter

Acum te poti abona la Newsletter-ul VADAUTO ca sa ai acces la ofertele actuale, reduceri si multe alte surprize. 

Acest site foloseste cookies. © Copyright VadAuto.ro. Crafted with by  Branziba