Despre

REGLAREA DIRECTIEI SI A SUSPENSIILOR

Sistemul de directie se dovedeste a fi unul dintre cele mai importante sisteme din arhitectura unui automobil. Acesta este responsabil cu mentinerea directiei, facand legatura intre roti si volan. Orice problema prezentata de acest sistem trebuie pusa in capul listei de prioritati, putand provoca accidente grave in cazul in care nu este remediata.

Desi, uneori avem tendinta sa amanam problemele pana in ultimul moment, o eventuala defectiune la sistemul de directie nu suporta amanare si cere o atentie imediata si o responsabilitate sporita.

Probleme care pot aparea la sistemul de directie, sunt datorate fie uzurii la care este supusa aceasta instalatie. Si la un moment dat, pe perioada de viata a unui automobil, aceasta problema va aparea inevitabil, de aceea o inspectie periodica trebuie realizata.

Un alt tip de probleme ale sistemului de directie se refera la geometria acestuia, mai precis, la dereglarea ei. Cum influenteaza geometria sistemului functionarea masinii?

Prin geometrie se intelege unghiul dintre roata si ax, astfel virajele si uzura anvelopelor sunt doua consecinte directe ale geometriei sistemului de directie.

Sistemul de suspensii

Sistemul de suspensii este ‘vecinul’ sistemului de directie, si desi nu reprezinta o importanta la fel de ridicata precum sistemul de directie, functionarea automobilului la parametrii asigurati de producator este influentat si de sistemul de suspensii. Confortul este principala tinta a acestui sistem, alaturi de stabilitatea automobilului pe carosabil.

Rolurile, definite clar, ale suspensiei sunt acelea de a atrage denivelarile in interiorul lor si a bloca transmisia lor in interiorul masinii, astfel eliminandu-se riscul de provoca disconfort pasagerilor, dar si de absorbtie a socurilor pe care le intampina o masina in momentul in care traverseaza un drum plin de gropi, care, din pacate, inca sunt destul de frecvente.

Programează un reglaj de direcție

Vei avea confort sporit + Siguranță

Desi folosim ca termen general: suspensie, aceasta este alcatuita din mai multe piese: amortizoare, arcuri, bielete antiruliu si bara stabilizatoare. Oricare dintre aceste piese poate prezenta o defectiune, astfel nu mai beneficiem de un confortul ridicat. 

In concluzie, desi au un grad de relevanta si importanta diferit, ambele sisteme: cel de directie si cel de suspensie, se uzeaza odata cu utilizarea masinii si periodic necesita o inspectie si o eventuala reparatie, ambele realizandu-se de catre profesionisti in service-urile VadAuto, pentru siguranta dumneavoastra.

Probleme cu direcția? Sună la VADAUTO!

Sute de clienți fericiți

DE CE SĂ ALEGI VADAUTO?

car-inspection
SW-DistractedDriving-Clean-1
Ce spun

Clientii

PROGRAM ITP

Luni-Vineri : 08:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 14:00
Duminica: Inchis
Programeaza-te

PROGRAM SERVICE

Luni-Vineri : 8:00 – 17:00
Pauza de masa:  12:00 – 13:00 
Sambata: Cu programare
Duminica: Inchis

CONTACT

Statie ITP Cluj Napoca, Str. Alverna nr. 40
Service Cluj Napoca, C-tin Brancusi nr. 91
Service & ITP Cluj Napoca, Calea Someseni nr. 34
Tel: 0371 236 221  |  contact@vadauto.ro

Abonează-te la

Newsletter

Acum te poti abona la Newsletter-ul VADAUTO ca sa ai acces la ofertele actuale, reduceri si multe alte surprize. 

Acest site foloseste cookies. © Copyright VadAuto.ro. Crafted with by  Branziba