INLOCUIRI CHIULOASE CLUJ

Despre

INLOCUIREA CHIULOASEI

Inainte de toate, cel mai bine este sa clarificam ce este chiuloasa si la ce ajuta ea, respectiv, cum contribuie la functionarea masinii.

Chiuloasa este acea componenta din arhitectura motorului, care isi are locul in zona superioara fata de cilindru. Scopul acestei componente, poate fi descris ca fiind unul pasiv, deorece chiuloasa este responsabila cu crearea unui spatiu inchis intre peretii din interior ai clindrului si partea superioara a pistonului.

Aceasta componenta este confectionata din fonta aliata cu alte metale sau din diferite aliaje de aluminiu. Procedeul prin care se fabrica o chiuloasa, este acela de turnare.

Probleme cu chiuloasa?

In cazul in care nu reusiti sa identificati chiuloasa, este acea piesa care poate fi comparata cu un capac pentru cilindru. Dispune de o cavitate in partea de jos. Acea cavitate face parte dintr-o zona foarte importanta a motorului, si anume, camera de ardere, alaturi de piston, cand se afla in punctul mort, dar si de peretii clinidrului. Nu putem defini chiuloasa ca avand o forma clara, aceasta caracteristica fizica depinzand direct de tipul motorului.

Chiuloasa la randul ei contine o sumedenie de componente de diferite dimensiuni care permite acestei componente sa functioneze corespunzator. Printre aceste mici componente, putem gasi, ghiduri, scaune, supape, etc.

la VADAUTO

ÎNLOCUIM CU SUCCES CHIULOASA MAȘINII TALE

Pentru a se verifica functionarea chiuloaselor sunt necesare mai multe procedee. Trebuie masurat jocul dintre supapa si ghiduri, trebuie realizat jocul la admisie si evacuare si nu in ultimul rand trebuie depistate eventualele fisuri.

Un set de operatii standard efectuat la verificarea si repararea chiuloaselor ar contine o spalare a piesei, apoi in urma inspectarii, o diagnosticare. Dupa diagnosticare, daca este necesar trebuie demontata chiuloasa, iar apoi se vor realiza rectificarile. In cazul in care chiulasa prezinta fisuri accentuate, un set de inocuiri ale unor componente va fi necesar. Astfel trebuie inlocuite ghidurile, scaunele, supapele. Se poate opta si pentru sudura cu argon ale unor fisuri mai blande.

Toate aceste operatiuni care tin de verificarea si reparatia chiuloaselor trebuie duse la indeplinire cu ajutorul unui echipament specializat si de catre un personal calificat pentru a rezolva problema si a nu o agrava mai tare. Toate aceste conditii le puteti gasi la service-urile VadAuto.

Probleme cu chiuloasa?

Sute de clienți fericiți

DE CE SĂ ALEGI VADAUTO?

car-inspection
SW-DistractedDriving-Clean-1
Ce spun

Clientii

PROGRAM ITP

Luni-Vineri : 08:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 14:00
Duminica: Inchis
Programeaza-te

PROGRAM SERVICE

Luni-Vineri : 8:00 – 17:00
Pauza de masa:  12:00 – 13:00 
Sambata: Cu programare
Duminica: Inchis

CONTACT

Statie ITP Cluj Napoca, Str. Alverna nr. 40
Service Cluj Napoca, C-tin Brancusi nr. 91
Service & ITP Cluj Napoca, Calea Someseni nr. 34
Tel: 0371 236 221  |  contact@vadauto.ro

Abonează-te la

Newsletter

Acum te poti abona la Newsletter-ul VADAUTO ca sa ai acces la ofertele actuale, reduceri si multe alte surprize. 

Acest site foloseste cookies. © Copyright VadAuto.ro. Crafted with by  Branziba