INSPECȚIE, REPARAȚIE ȘI ÎNLOCUIRE AMBREIAJ CLUJ

Despre

REPARATIA / INLOCUIREA AMBREIAJULU

Pentru a putea intelege clar necesitatea schimbarii, dar mai presus de atat, importanta ambreiajului in sistemul automobilului nostru, este necesar mai intai sa intelegem procesul de baza de functionare al autoturismului, cu privire la pedale, volan si schimbator (pentru ca doar automobilele care dispun de o cutie de viteze manuala, dispun in acelasi timp si de o pedala de ambreiaj).

Toate elementele pe care le-am enumerat mai sus, functioneaza asemenea unor parghii, si in diferite momente ale procesului de conducere, le actionam pe toate. Volanul, este componenta responsabila cu directia de mers. Cu ajutorul acestuia, putem schimba sau, din contra, mentine directia de mers pe care ne aflam deja.

 

Pentru a schimba viteza de mers (mai precis pentru a o creste), utilizam pedala de acceleratie. Ca o componenta aflata in antiteza, avem pedala de frana pe care o actionam in momentul in care dorim sa reducem viteza sau sa oprim. La scoala invatam, ca pedala de ambreiaj o utilizam in momentul in care pornim de pe loc, sau la utilizarea schimbatorului de viteze. Deci aceste doua componente sunt in legatura directa.

Patinează ambreiajul?

Ambreiajul, cupleaza, sau decupleaza transmisia de motor. Decuplarea este realizata in momentul in care este apasata pedala de ambreiaj, si astfel soferul are posibilitatea de a schimba viteza sau de a opri masina complet, fara insa a opri motorul.

Datorita faptului ca ambreiajul este o componenta a carei uzura este influentata foarte mult de modul de conducere al soferului, o inspectie periodica este necesara. Insa exista cateva metode de a afla daca ambreiajul trebuie neaparat inlocuit/reparat si ca este necesara o vizita cat mai urgenta la un service autorizat.

Probleme cu Ambreiajul?

ce înțelegem prin "patinarea ambreiajului"

Unul dintre acestea este momentul in care acesta incepe sa patineze.

Prin patinare intelegem faptul ca desi turatia motorului creste semnificativ, viteza de deplasare a automobilului nu creste in aceeasi masura sau creste, dar cu o intarziere de timp.

Deci nu se mai prezinta in aceleasi in conditii in care se prezenta in mod normal. Cel mai bine se poate observa acest simptom al defectiunii ambreiajului, in momemntul in care utilizati o viteza superioara.

La service-ul nostru putem realiza atat o inspectie a sistemulul de ambreiaj, cat si o reparatie a acestuia daca este cazul. Tot ce trebuie sa faceti este sa va prezentati cu automobilul.

Probleme cu ambreiajul? Sună la VADAUTO!

Sute de clienți fericiți

DE CE SĂ ALEGI VADAUTO?

car-inspection
SW-DistractedDriving-Clean-1
Ce spun

Clientii

PROGRAM ITP

Luni-Vineri : 08:00 – 20:00
Sambata: 09:00 – 14:00
Duminica: Inchis
Programeaza-te

PROGRAM SERVICE

Luni-Vineri : 8:00 – 17:00
Pauza de masa:  12:00 – 13:00 
Sambata: Cu programare
Duminica: Inchis

CONTACT

Statie ITP Cluj Napoca, Str. Alverna nr. 40
Service Cluj Napoca, C-tin Brancusi nr. 91
Service & ITP Cluj Napoca, Calea Someseni nr. 34
Tel: 0371 236 221  |  contact@vadauto.ro

Abonează-te la

Newsletter

Acum te poti abona la Newsletter-ul VADAUTO ca sa ai acces la ofertele actuale, reduceri si multe alte surprize. 

Acest site foloseste cookies. © Copyright VadAuto.ro. Crafted with by  Branziba